SHOPPER ACTIVATION

Shopper activatie is het belangrijkste onderdeel van shopper marketing. Hoe zorg je ervoor dat binnen 3 seconden een shopper besluit je product te kopen? Zo dicht mogelijk op het aankoopmoment aanwezig zijn is het uitgelezen moment in de customer journey om te activeren. Timing is hierbij cruciaal!

Brand Agency ontwikkelt instore activaties die helpen om de consument op een slimme manier gedurende zijn ‘path of purchase’ te verleiden met opvallende shopper activatie concepten. In een winkel maakt de campagne het verschil. De formule is simpel, kort en krachtig. Voor de perfecte beleving en het persoonlijk karakter voegen we daar een instore demonstratie- en/of samplingteam aan toe.

De shopper verleiden kan ook al vooraf online starten voordat we ze offline verleiden. Met de juiste communicatie zorgen we voor ‘traffic to store’. De juiste inzet van middelen en/of mensen offline zorgt voor conversie op de winkelvloer. In sommige gevallen is het gewenst om na een offline ontmoeting juist online de relatie verder te gaan uitbouwen. Onze manier van shopper activation helpt hierbij.

shopper activation
shopper activation

Ruim 70% van de shoppers neemt de beslissing OP de winkelvloer. Juist instore communicatie heeft de grootste invloed op koopgedrag (48%). Zorg dus dat je met shopper activation op de winkelvloer het verschil maakt!

Weet je al welke Touchpoints je gaat inzetten? Weet je hoe je online en offline het beste kunt koppelen om zo een maximaal rendement te halen?

WINKELDEMONSTRATIE

Op de winkelvloer daar gebeurd het! Daar wordt >70% van de aankoopbeslissingen genomen. Een winkeldemonstratie laat de consument kennis maken met het product dat ze (nog) niet kennen. Door het persoonlijke karakter en de prikkeling van de zintuigen, krijgt de verkoop van je product een enorme boost.

Bij deze vorm van inzet is direct effect zichtbaar; op een demodag vliegt een veelvoud van de normale dagomzet over de kassa. Maar ook de langere termijn is erg interessant. Naast conversie blijkt dat bij bijna 60% van de shoppers bij een winkeldemonstratie, hun mening over het product of  dienst in positieve zin is veranderd.

Bij een winkeldemonstraties denk je al snel aan een activatie moment in een supermarkt. Maar je vind ons ook wit- en bruingoedketens, telecom winkels, bouwmarkten, tuincentra en warenhuizen.

Met onze partners dekken we de hele Benelux af en houden we rekening met de wensen en gebruiken in de regio.  Zo werken onze mensen in een regio waar hij of zij bekend is en dat zorgt voor ‘bonding’ met de plaatselijke winkelier en consument.

(Instore) sampling

De instore sampling specialist van Nederland

Instore sampling vraagt een aangepaste inzet en kent andere regels dan een normale sampling. We praten over een specifieke doelgroep en afspraken met de betreffende retailer. Het bereik van deze inzet is minder groot, daar tegenover staat dat de conversie ongekend hoog is. Je bereikt de consument op het moment van aankoop op de winkelvloer en bent zichtbaar op de plaats waar je zichtbaar wilt zijn.

Nearstore sampling; the best of both worlds

Als we bereik en conversie met elkaar combineren, hebben we het beste resultaat. Met nearstore sampling zoekt Brand Agency altijd naar creatieve manier waarop een sampling campagne tot realisatie komt.

Door rekening te houden met gestelde randvoorwaarden als tijdsplanning, efficiënt bereik en uiteindelijke kosten per contact, streven wij naar het hoogst bereikbare resultaat. Hierin houden we rekening met en sturen we o.b.v. bruto en netto bereik. Op voorhand kunnen we een inschatting maken van het bereik en de doelstellingen.

POS

Display, Rad, Dolly, Proteus, Mr Flexx, schapbanier, vloersticker en/of wobbler, noem het maar op en Brand Agency denkt met je mee. We ontwikkelen en plaatsen POS-materialen bij de verkooppunten en met een totaal rapportage maken we de campagne af.

Op basis van de doelstellingen, denkt het team van Brand Agency mee voor het meest effectieve en passende POS-materiaal.

THIRSTY FOR MORE?

STAND OUT FROM THE CROWD

Ook benieuwd hoe shopper activation voor jou werkt? Of wil je graag eens een frisse blik? Graag kijken we samen met je naar jouw uitdagingen. Projectmatig (Ad hoc) of als strategisch partner, wij komen met een concreet plan.

WhatsApp met Brand Agency